Merellisten kansalaisten vuonna 2007 perustama Merellinen Oulu ry pyrkii vaalimaan ja edistämään Oulun arvokkaita merenkulkuperinteitä. Yleishyödyllisen, voittoa tavoittelemattoman yhdistyksemme jäsenistö koostuu merenkulun ammattilaisista ja harrastajista sekä vesielementistä kiinnostuneista, tavallisista merihenkisistä miehistä ja naisista.

Aluksemme m/s Oulu on perinnealusrekisterissä ja täysin merikelpoinen myös useampien päivien merimatkoille. Vuonna 2013 alus täytti 50 vuotta.

Merellinen Oulu – Yhteinen asiamme!

 

Varainkeruu

Merellinen Oulu ry järjestää varainkeruun 30.1.2018 – 30.1.2019, yhdistyksen toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi ja Oulu-laivan kunnossapidon mahdollistamiseksi. Pidetään Oulu-laiva yhdessä pinnalla!

Tutustu varainkeruuseen!

 

Palvelut

Merimatkat

Merimatka lähtee aina Toppilansalmen mantereen puolelta, siilotalon edestä, Toppilanlaituri 4. Matkan aikana seilataan Oulun lähiympäristössä ja nähdään tutut maisemat mereltä käsin: Nallikari, Vihreäsaari, Oritkari, Kyrönkari sekä Varjakan perinnemaisemat. Kolmikulman poijun ohituksen jälkeen Hailuoto avautuu paapurin puolella horisontissa ja tyyrpuriin jää Pensaskarin korkea saari. Löyhänpäässä otetaan kurssi takaisin kohti kotisatamaa, Toppilansalmea.

Merimatkan aikana on mahdollista tutustua laivan sisätiloihin, kuunnella ”skonäreiden” tarinoita maailman meriltä ja taatusti jokainen osaa tehdä merimiessolmun matkan jälkeen! Aina ennen merimatkaa vieraat saavat turvallisuusohjeistuksen, kuten selvityksen pelastuskaluston sijainnista, kokoontumispaikoista ja toimintaohjeet hätätilanteita varten sekä aluksen järjestyssäännöt.

 

Majoitus- ja kokoustilat

Majoitu 60-luvun nostalgiassa perinnealuksella. Majoituksemme soveltuu esimerkiksi Oulussa viikolla työskenteleville, sekä etäämmältä OYS:ssa vieraileville. Laivassa on lukittavat hytit sekä hyttien kaapit. Aluksella on öisin päivystäjä ja kameravalvonta.

Aluksen sauna lämpenee majoittujille tiistaisin sekä torstaisin. Asiakkaiden käytössä yhteistiloissa on televisio, suihku sekä wc. Aamupalana puuro, voileipä, leikkeleet, hedelmä/kananmuna, kahvi/tee.

 

Koulutus

Merellinen Oulu ry: n omistama M/S OULU -laiva sai 29.9.2011 SPS –statuksen (Special Purpose Ship), joka tarkoittaa sitä, että alus on erikoisalus jonka toimenkuvaan liittyy olennaisena osana koulutusaspekti. Status on myös mieluisa velvoite.

Koulutusaspekti antaa mahdollisuuden aloittaa aluksella kaikenlaista koulutusta liittyen merenkulkuun ja merimiestaitoihin. Oulu-laivan perimmäiseksi tarkoitukseksi on yhdistyksen säännöissä kirjattu Oulun merellisyyden kohottaminen ja palauttaminen arvoon, jota vaativat kaupungin menneisyyden mahtavat merenkulun perinteet. Näissä tavoitteissa jokainen alukselle mukaan tuleva on velvoitteemme mukaisesti merellisyyteen koulutettava ja siten toimintojemme kiitettävä kohde.

Aluksen oma komentosilta, nykyaikaisineen tutkineen, konehuone ja itse alus kokonaisuutena antavat todellisen pohjan merimiestaitojen opiskelussa. Nämä kaikki asiat yhdistyvät Oulu–laivassa vertaansa vailla olevalla tavalla, pohjoisilla vesillä seilaa koulutusta tarjoava laiva.


Tule jäseneksi!

Oulu-laiva

Jätä arvostelu

Arvosanasi

Arvosana
Julkaistaan...
Ole hyvä ja täytä kaikki kentät
Pentti Auranaho 27/08/2018 09.56