Tervetuloa aloittamaan uusi harrastus!

Oulun Karateseura ry on Pohjois-Suomen suurin ja vanhin karateseura. Se Alkuperäinen. Olemme toimineet jo vuodesta 1976. Seuramme on Suomen Karateliiton, Suomen Jujutsuliiton, Suomen Painonnostoliiton ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta Ry:n jäsen. Seuramme toimii myös yhteistyössä Oulun Korkeakoululiikunnan kanssa, joten voit harjoitella sporttipassilla etuhintaan.

Seurassamme voit harrastaa neljää eri lajia samalla jäsenmaksulla. Voit valita yhden lajin tai kokeilla vaikka kaikkia. Yhteistä kaikille lajeillemme on niiden monipuolisuus sekä terveyttä ja kunnonkohotusta tukeva pitkäjänteinen ja motivoiva toiminta. Seurallamme on oma harjoituspaikka eli dojo, joten kaikki harjoitukset ovat aina samassa paikassa hyvien kulkuyhteyksien varrella Toppilassa. Dojollamme on kaksi erillistä salia: 130 m2 tatamisali ja 170 m2 puulattiasali. Dojolta löytyy myös punttisali, oleskelutilat ja tietysti pukuhuoneet suihkuineen.

Peruskursseille voit tulla sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kunto ja taidot kasvavat harrastuksen myötä kokeneiden ohjaajien ohjauksessa. Oulun Karateseura järjestää myös tilauskursseja ja erikoisharjoituksia yrityksille ja ryhmille. Kysy tarjous!

Ota rohkeasti yhteyttä ja aloita uusi harrastus, tai tule verestämään vanhoja taitoja mukavassa porukassa. Tästä voit tutustua harjoitusaikoihin.

Peruskurssit alkavat taas. Tutustu tästä!

 


Lajit

Karate

Karate soveltuu kaiken ikäisille lajin harrastajille junioreista senioreihin. Notkeus on lajissa eduksi enemmän kuin voima. Harjoittelu on aluksi kunnon kohottamista. Myöhemmin harjoittelu painottuu karaten kihonin eli perustekniikoiden, katan eli liikesarjojen ja kumiten eli ottelun harjoitteluun. Vyöarvot, jotka sinua odottavat ovat: valkoinen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen, ruskea ja musta. Shotokan-karaten musta vyö on perinteisesti erityisen kovan työn takana.

Lue lisää Oulun Karateseuran sivuilta


Junnukarate

Juniorikaratessa yhdistyvät liikkumisen riemu, leikkimielisyys ja tutustuminen monipuoliseen ja teknisesti vaativaan kamppailulajiin. Juniorikaraten eräs tärkeä päämäärä on lapsen liikunnallisten taitojen, nopeuden, ketteryyden ja motoriikan kehittäminen monipuolisesti harjoittelemalla. Meillä ei tarvitse istua vaihtopenkillä. Jokainen edistyy omaan tahtiinsa, mutta kaikki harjoittelevat yhdessä ja saavat yhtä paljon opetusta ja huomiota. Karate on myös erittäin halpa harrastus, varusteeksi riittää peruskursseilla t-paita ja verkkarihousut.

Junnukaratessa lapset on jaettu omiin ikäryhmiinsä jotta joka ikäryhmälle saataisiin oikeanlaista opetusta. Sekä peruskursseilla että jatkoryhmissä on omat harjoituksensa 4-6 -vuotiaille (Karate Kids), 7-9 -vuotiaille ja 10-13 -vuotiaille. Peruskurssin jälkeen harjoittelu jatkuu jatkokurssilla sekä seuran yleisillä vuoroilla. Harjoituksia on ryhmästä riippuen 1-3 krt viikkossa.

Lue lisää Oulun Karateseuran sivuilta


Seniorikarate

Karateharrastusta ei koskaan lopeteta. Taukoja on vain eri mittaisia. Oulussa on lukuisa määrä entisiä aktiivikaratekoita, joista yllättävän moni haluaisi palata takaisin vanhan lajinsa pariin. Seuramme senioriharjoitusten yhtenä tärkeänä tavoitteena on taata pehmeä lasku takaisin harrastuksen pariin. Nimitys “seniori” ei niinkään viittaa ikään vaan on kunnianosoitus jokaiselle karatekalle, joka päättää palata pitkänkin tauon jälkeen salille. Erillisiä peruskursseja senioreille ei järjestetä, mutta yleisen aikuisten peruskurssin käytyäsi voit liittyä myös senioriharjoituksiin.

Muistutamme mieleesi kaiken tarpeellisen. Kumarruksista lähtien kaikki käydään askel askeleelta läpi siten, että et koe olevasi muukalainen väärässä lajissa. Perustekniikat käymme läpi siten, että torjunnat, lyönnit ja potkut lähtevät sujumaan kuin itsestään. Myös tekniikoiden nimet muistuvat mieleen yllättävän nopeasti. Katojen treenaamisen aloitamme Heian 1:stä emmekä pidä kiirettä seuraavaan kataan siirtymisestä. Ne jotka haluavat muistella ylempiä katoja, saavat mitä haluavat.

Lue lisää Oulun Karateseuran sivuilta


Jujutsu

Jujutsulla tarkoitetaan japanilaista alkuperää olevaa aseetonta tai pieniä aseita hyödyntävää kamppailutaitoa. Termi jujutsu on yleisnimitys, jonka alle mahtuu monia erilaisia kokonaisuuksia ja lajeja. Oulun Karateseurassa harjoitellaan englantilaista jujutsua, tyylisuunta on nimeltään Connelly Jujutsu, jota harjoitellaan laajalti Euroopassa.

Lue lisää Oulun Karateseuran sivuilta


Kahvakuula

Oulun Karateseurassa on harrastettu kahvakuulaa vuodesta 2008. Alusta asti olemme painottuneet kahvakuulaurheilua kunnioittavaan harrastamiseen tekniikan ja perusliikkeiden kautta. Tavoitteemme on tarjota monipuolisia ja turvallisia harjoituksia, edistää kahvakuulaurheilun leviämistä kaikissa ikäryhmissä ja tukea harrastajiamme heidän tavoitteissaan.

Lue lisää Oulun Karateseuran sivuilta


 

Oulun karateseura

Jätä arvostelu

Arvosana
Julkaistaan...
Ole hyvä ja täytä kaikki kentät